ЧЕЗ се присъединява към инициативата „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН”

Компанията ще подмени 500 бетонни капака на проходими колектори и шахти в рамките на проекта в София

 

ЧЕЗ се присъединява към инициативата „Да изчистим България за един ден”, организирана от bTV. Като знак на съпричастност към каузата компанията ще подмени през април 500 бетонни капака на проходими колектори и шахти на територията на София от общо планирани за годината 3 000. Регионалният мениджър на компанията за България Петър Докладал също ще подкрепи проекта, като се включи в почистването на зелените площи.

„Като компания със сериозен социален и екологичен ангажимент ние държим не само да подкрепим инициативата, но и да сме активен участник в нея. За да бъдат постигнати наистина осезаеми резултати обаче, е необходимо постоянство и най-важното – промяна в мисленето на хората. Затова ние призоваваме всички наши клиенти не просто да се включат в почистването, но и да превърнат грижата за околната среда в свое ежедневие”, каза Петър Докладал.

Тази година ЧЕЗ подкрепи друга подобна инициатива – „Часът на Земята”, на 26 март, като от 20:30 ч до 21:30 ч изключи дежурното и рекламно осветление на 6 свои сгради на територията на София. В резултат на активното участие на клиентите на компанията в инициативата бе регистриран 44 мегавата спад на потреблението на електроенергия в столицата.

PR