Над 60 хил. деца ползваха безплатно атракционите на езерото „Ариана” благодарение на ЧЕЗ

Компанията подпомага учениците от държавни и общински училища

 

ЧЕЗ даде възможност на над 60 хиляди деца от държавните и общински училища да ползват безплатно зимните и летните атракциони на езерото «Ариана» в София. Инициативата на компанията продължи от 30 март 2010 г. до 30 март 2011 г. 

Тези дни предстои подновяването на договора между ЧЕЗ и фирма «БВГ Синема», която стопанисва съоръженията на езерото. Съгласно споразумението ЧЕЗпредоставя възможност за свободен достъп на всички желаещи ученици всеки ден  между 8 и 10 ч. сутринта, срещу документ, доказващ къде учат. През зимата децата ползваха ледената пързалка, получаваха безплатно кънки и инструктаж от професионален учител. През лятото на разположение на децата са водните колела и лодките.

«Инициативата е част от пoлитиката ни да подпомагаме местните общности на територията на Западна България. Идеята ни е да дадем на децата възможност за занимания, които са едновременно забавни и полезни за тях. Ще продължим да разработваме подобни програми, защото децата са нашето бъдеще», каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Това не е първата инициатива на ЧЕЗ, свързана с подпомагане на популяризирането и развитието на спорта при децата. Преди по-малко от месец компанията стана официален спонсор на турнира по хокей на лед за деца до 10-годишна възраст „Крос Айс”. Освен самата надпревара ЧЕЗ подпомгна и отбора на ХК „НСА”.

PR