ЧЕЗ регистрира 44 мегавата спад на потреблението на електроенергия по време на „Часът на земята” тази година

Компанията  загаси осветлението в 6 свои сгради в София

 

По време на кампанията „Часът на Земята” ЧЕЗ отчете над 44 мегавата спад на потреблението на електроенергия в София. Сравнението е направено на база на средностатистическото потребление на клиентите на компанията в същия часови пояс. Спестената от потребителите електроенергия се равнява на консумацията на 735 хиляди стандартни електрически крушки по 60 вата. За сравнение по време на миналогодишната кампания ЧЕЗ регистрира спад на потреблението от 38 мегавата.

„Часът на Земята” е призив към всички нас да се замислим за влиянието ни върху екологичното равновесие. Изключително важно е посланието да достигне до колкото може повече хора и всеки от нас не просто да загаси лампата, но и да осъзнае своята роля в предотвратяването на необратими климатични промени. Необходимо е потребителите да възприемат и постепенно да затвърдят енергийно ефективното потребление като начин на живот”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

В последните години ЧЕЗ предприе редица мерки с цел информиране на населението за необходимостта от разумна  употреба на електроенерегията. През 2009 г. компанията организира кампания под мотото „По-малко енергия, повече светлина” в 5 областни града в Западна България. През 2010 г. бе проведена акция съвместно с най-големите вериги магазини за електроуреди за популяризиране на продуктите с по-висок енергиен клас, а към сайта на ЧЕЗ бе създадена информационна страница за енергийната ефективност.  През   2010 г. ЧЕЗ инвестира 41 хил. лева в повишаването на енергийната ефективност на детска градина „Слънчогледи” в столичния квартал „Слатина”.

''Часът на Земята'' е кампания, в която милиони хора по света изключват осветлението в домовете или работните си места в рамките на един час. Тази година инициативата се проведе на 26 март между 20:30 и 21:30. ЧЕЗ взе участие за трети  път, като изключи дежурното и рекламно осветление в 6 свои сгради, намиращи се на територията на София. Като компания със сериозен ангажимент ЧЕЗ призова всички свои служители да се присъединят към общата кауза, давайки пример за енергийно ефективно поведение.

PR