Екипи на ЧЕЗ организираха акция по спасяване на кученца в София

Екипи на ЧЕЗ организираха акция по спасяване на малки кученца в София вчера. Това стана, след като в компанията бе получен сигнал от дружество за закрила на животните, че в един от трафопостовете на компанията, в двора на училище в кв. "Орландовци", вероятно са влезли три кученца.

След няколко неуспешни опита за извеждането им, без да бъде прекъсвано захранването за клиентите, се е наложило изключването на извод средно напрежение от подстанция "Хаджи Димитър". След като са спасени, кученцата са предадени в грижовните ръце на служителите на дружеството за закрила на животните.

"Има моменти, когато се налага да взимаме извънредни решения. Вярвам, че клиентите ни разбират ситуацията и биха предприели същото в дадения случай. Защото животът е над всичко", каза Росен Йорданов, директор дирекция "Експлоатация и поддържане".

ЧЕЗ припомня, че през пролетта на 2010 г. служители на компанията монтираха 541 метални платформи за щъркелови гнезда на електрическите стълбове. Други 800 гнезда бяха регистрирани за наблюдение и съответно обезопасяване при възникване на необходимост. Целта бе да се съхрани животът на птиците и да се подсигурят качеството и непрекъснатостта на захранването за гражданите.

Междувременно компанията отбелязва поредно денонощие без кражби и посегателства над съоръженията й.