Над 300 аварии в Западна България отстраниха днес служителите на ЧЕЗ

48 екипа на компанията работят и в момента по подадени сигнали

Екипите на ЧЕЗ отстраниха над 300 аварии, предизвикани от силната буря в Западна България днес. Само по въздушни линии в София бяха отстранени 27 аварии, в София-област – 19, за района на Кюстендил – 15, и за Перник – 11.

Неутрализирани бяха голяма част от проблемите, довели до прекъсване на захранването на части от София и околните населени места. Ураганният вятър остави без електричество за известно време днес жители на кварталите „Симеоново”, ”Драгалевци”, ”Витоша”, ”Овча купел 1”, „Суходол”, „Горна баня”, „Княжево” и „Горубляне”, селата Бистрица, Железница, Панчарево, Владая, Мърчаево, вилните зони Киноцентър, Малинова долина и Бункера, както и част от природен парк Витоша.
 
“Общо 48 наши аварийни екипа работят и в момента и правят всичко, което е по силите им, за да отстранят максимално бързо възникналите проблеми по електроразпределителната мрежа и да възстановят комфорта на клиентите ни. За съжаление тежката метеорологична обстановка и падналите дървета възпрепятстват работата ни и забавят действията на служителите. Притеснени сме, че голяма част от хората са били на работа през деня и тепърва могат да постъпят сигнали за проблеми със захранването, причинени от паднали дървета”, каза Росен Йорданов, директор на дирекция „Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ.
 

ЧЕЗ напомня на своите клиенти, че при възникнали проблеми с електрозахранването могат да се свържат с денонощната информационна линия на компанията 0700 10 010. Всеки подаден сигнал ще бъде проверен и съответно ще бъдат предприети необходимите мерки.

PR