Аварийните екипи на ЧЕЗ работят за възстановяване на захранването на близо 7 хиляди клиенти, останали без ток заради бурята

Аварии вследствие на ураганния вятър прекъснаха електричество на части от столичните квартали „Драгалевци”, „Овча купел 1”, „Суходол”, „Горна баня”, „Княжево” и „Горубляне”

Аварийните екипи на ЧЕЗ работят за възстановяване на захранването на близо 7 хиляди клиенти на компанията в Западна България, останали без електричество заради бурята. Ураганният вятър повреди електропроводите и прекъсна захранването на части от столичните квартали „Драгалевци”, „Овча купел 1”, „Суходол”, „Горна баня”, „Горубляне” и „Княжево”.

Засегнати потребители има и в селата Бистрица,Железница,Панчарево,Владая, Мърчаево, вилна зона Косанин дол и природен парк Витоша. Без захранване са и части от зимния курорт Боровец.

Бурята е причинила прекъсвания на електропроводи в редица други населени места в Западна България.

Аварийните екипи на „ЧЕЗ Разпределение България” работят по възстановяването на захранването.

Междувременно заради кражби на съоръжения на компанията без електричество са останали и над 200 жители на селата Лесковец (община Перник) и Марулево (община Благоевград).

ЧЕЗ припомня, че клиентите могат да подават сигнали за аварии на денонощната информационна линия 0700 10 010 (на цената на един градски разговор). В случай на промяна в актуалната обстановка компанията ще подава своевременно информация за състоянието на електроразпределителната мрежа.

PR