ЧЕЗ Разпределение зарадва децата на Ихтиман с нова детска площадка

Компанията продължава доброто сътрудничество с общините в Западна България

Нови люлки и пързалка вече радват малчуганите от гр. Ихтиман. ЧЕЗ РазпределениеБългария дари и монтира модерно съоръжение за игра в детска градина „Гьончо Белев” в града. Компанията продължава традицията на ЧЕЗ Груп да инвестира за комфорта на най-малките граждани.

Съоръжението, което отговаря напълно на европейските стандарти, бе монтирано след съгласуване с община Ихтиман.Дарението за модернизиране на детската площадка в ОДЗ „Гьончо Белев” не е първата проява на сътрудничество между ЧЕЗ и местните власти. През 2008 г. компанията откри приемна в административната сграда на Община Ихтиман. Благодарение на партньорството между общината и ЧЕЗ обслужването на гражданите бе значително оптимизирано.

„С дарението, което правим за детската градина, бихме искали да покажем колко важни са за нас децата и да засвидетелстваме готовността си да работим заедно с местните власти за подобряване на условията на живот в общините”, каза Радослав Димитров, директор на дирекция „Обслужване на клиенти“ на ЧЕЗ България.

Детската площадка бе открита от г-жа Маргарита Петкова, кмет на Ихтиман, г-н Красимир Живков, областен управител на Софийска област, и г-н Радослав Димитров.

Като социално отговорна компания ЧЕЗ е дългосрочно ангажирана със създаването на по-добри условия за игра и обучение на децата на България. ОДЗ „Гьончо Белев” е поредната детска градина, която получава средства от ЧЕЗ за обновяване на съоръженията за игра на открито. Нови детски площадки компанията дари още в детски градини във Видин, Монтана, Враца и Плевен. Даренията са в духа и традицията на инициативата „Оранжеви игрища” на ЧЕЗ Груп в Чехия. Към инициативата за обновяване на терените за игра и спорт през тази година се присъедини и ТЕЦ „Варна”, която е собственост на ЧЕЗ. През месец април с финансовата подкрепа на електроцентралата беше обновено спортното игрище в двора на училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в с. Езерово.

Освен за обновяване на площадките ЧЕЗ инвестира средства и за подобряване на условията за пребиваване в детските заведения. В края на месец септември компанията инвестира

41 хил.лв. в столичната детска градина „Слънчогледи” за привеждане на сградата на заведението в енерго-ефективен клас А. През месец октомври 2009 г. ТЕЦ „Варна” дари на детската градина в с. Езерово модерно оборудване за новия кухненски блок към градината.

PR