ЧЕЗ влага близо 200 хиляди лева в подмяна на кабели на бул.”Черни връх” в София

Компанията ще инвестира над 5 млн. лв. в подобрения на мрежата през септември

 

ЧЕЗ Разпределение България инвестира 5 043 000 лв. в реновиране и развитие на електроразпределителната мрежа в Западна България през месец септември. Компанията ще използва и периода на строителните работи по изграждане на софийското метро в района на бул. „Черни връх”, за да подмени кабели средно напрежение 20 kV на стойност 192 725 хил. лв.

Друг по-мащабен проект в столицата, който предстои да бъде реализиран през септември, е подмяна на повредени от кражби кабели ниско и средно напрежение към подстанция „Димитър Димитров” в район „Овча купел” на стойност 675 хил. лв.

Инвестиционният план на ЧЕЗ за месеца включва над 80 обекта в 20 населени места в Западна България. Сред по-големите проекти извън Софийска област е изнасяне на електромерни табла в с. Сухаче, област Плевен, на стойност 185 хил. лв.

„Въпреки икономическата криза правим всичко възможно, за да продължим да подобряваме услугите за нашите клиенти. Целта ни е да предложим качествено снабдяване с електрическа енергия, непрекъсната поддръжка на електроразпределителната мрежа и максимално бързо отстраняване на възникнали аварии. За да постигне оптимални резултати обаче, компанията се нуждае от инвестиционен ресурс в размер на около 130 млн. лв. за всяка от следващите три години от инвестиционния период”, заяви Димо Петров, директор „Обновяване, проучване и предоставяне на мрежи” към ЧЕЗ България.

От началото на годината ЧЕЗ е инвестирала общо32 576 млн. лева в повишаване на сигурността и подобряване на качеството на електрозахранването в Западна България.

Инвестициите в развитие и рехабилитация на мрежата в Западна България, направени до момента, са част от предвидените за 2010 г. 71 млн. лв., в рамките на средногодишния размер, одобрен от ДКЕВР.

PR