ЧЕЗ: Използваме ваканционния сезон, за да работим по реновиране на мрежата в София и Югозападна България

Компанията инвестира над 1 млн. лева в региона през август

ЧЕЗ Разпределение България планира да инвестира

1 085 310 лева за подобряване на качеството на електроснабдяването в района на София и Югозападна България през август.

„Използваме сезона на отпуските, когато по-голямата част от жителите на София и региона предприемат ваканционни пътувания, за да извършим необходимите дейности по реновирането и оптимизирането на електроразпределителната мрежа в района. Когато се върнат от почивките си, жителите на Западна България ще могат да се радват на по-високо качество и по-голяма сигурност на захранването“, каза Алеш Дам, главен оперативен директор на ЧЕЗ България.

В рехабилитацията на електроразпределителната мрежа в столицата и околните села ще бъдат вложени общо 354 000 лева през август. В село Мало Бучино се извършва реконструкция на въздушна мрежа ниско напрежение и изнасяне на електромерни табла на обща стойност 210 000 лв. До края на месеца ЧЕЗ ще започне реконструкция на мрежа ниско напрежение и полагане на кабели в столичния квартал „Абдовица”.

Други инвестиционни проекти, които ЧЕЗ планира през август в Югозападна България, са:

  • Изнасяне на електромерни табла в Община Петрич и град Гоце Делчев на стойност 140 000 лева;
  • Реконструкция и подмяна на кабели, изнасяне на електромери извън границите на собствеността, изграждане на трафопост – село Долна Диканя, община Перник – 88 000 лева.

От началото на годината ЧЕЗ е инвестирала над 32,5 милиона лева в рехабилитация и развитие на електроразпределителната мрежа в Западна България. Вложените средства са част от предвидените за 2010 година инвестиции на стойност 71 млн. лева, в рамките на средногодишния размер, одобрен от ДКЕВР. Въпреки че за постигането на видими и трайни резултати в подобряване на качеството на електроснабдяването компанията се нуждае от 130 млн. лева годишно, ЧЕЗ ще продължи да инвестира усилия и средства в качеството и надеждността на електроснабдяването на своите клиенти.

PR