ЧЕЗ инвестира близо половин милион лева в мрежата в курорта Рибарица

През август компанията ще вложи над 1,1 млн. лева

в Северозападна България

 

ЧЕЗ Разпределение България планира да инвестира  471 500 лева в рехабилитация на мрежата и изнасяне на електромерни табла в курорта Рибарица през месец август след издаване на разрешение за строеж от Община Тетевен. Инвестицията ще подобри качеството на електроснабдяването в курорта, който се посещава от много туристи.

„Използваме летния сезон, докато повечето хора почиват на морето, за да направим подобрения на мрежата в курортите, които са по-популярни като зимни дестинации. Планираме да инвестираме в рехабилитация на мрежата и в други курортни селища в Западна България“, каза Алеш Дам, главен оперативен директор на ЧЕЗ България.

Само през месец август ЧЕЗ ще вложи 1 120 490 лева в рехабилитация и модернизация на електроразпределителната мрежа в северозападния регион, а в цяла Западна България – общо 2 205 800 лева.

В инвестиционната програма на дружеството за този месец в Северозападна България – освен подобренията в Рибарица – са планирани също:

  • подмяна на кабели в град Враца;
  • реконструкция на мрежа ниско напрежение, изнасяне на електромерни табла и модернизация на кабели в град Лом;
  • монтаж на електромерни табла на абонати на границата на собственост в село Долни Лом, област Видин;
  • подмяна на кабелна линия и развитие на кабелна електрическа мрежа в град Видин.

Инвестициите, които ЧЕЗ планира за 2010 г., са в рамките на одобрения от ДКЕВР средногодишен размер – 71 милиона лева. Компанията има готовност да повиши инвестициите си на 130 милиона лева годишно, за да може по-бързо да достигне европейските стандарти и да доставя висококачествени услуги на клиентите си.

PR