ЧЕЗ отчете спад 38 мегавата в потреблението на електроенергия в Столицата

 Това количество е равно на консумацията на 630 000 стандартни електрически крушки от 60 вата

От 20:30 до 21:30ч, на 27 март, събота, когато се състоя инициативата „Часът на земята 2010”  е регистриран 38 мегавата спад в потреблението на електроразпределителната мрежа в София, спрямо натоварването преди и след часът на инициативата. Това показаха данните на ЧЕЗ Разпределение България. Анализът на информацията показва, че това количество електроенергия е равно на консумацията на 630 000 стандартни електрически крушки от по 60 вата. За сравнение, по време на „Часът на земята 2009” в София бе регистриран спад на потреблението от едва 22 мегавата.

В „Часът на земята 2010” взеха участие 44 населени места в България. В световен мащаб, тази година се включиха повече от 4000 града от над 100 държави и територии.

За втора поредна година ЧЕЗ България партнира на международната природозащитна организация WWF по отношение на придобилата световна популярност инициатива за борба с климатичните промени.

За втора поредна година ЧЕЗ България е партньор на международната природозащитна организация WWF по отношение на придобилата световна популярност инициатива за борба с климатичните промени. Компанията подкрепяWWFкато изключи външното осветление на централната си административна сграда в София и предостави на организацията статистически данни за консумацията на електроенергия в столицата по време на инициативата „Часът на земята 2010”. Нека всички наши клиенти да подкрепят „Часът на земята”.

 „Часът на земята е инициатива, която красноречиво показва как с минимални, но задружни усилия можем да направим много за борбата с климатичните промени”, заяви Ян Вавера, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

PR