ЧЕЗ работи за активно сътрудничество с общините в Западна България

Компанията започва серия от срещи с представители на местните власти

 

Ръководството на ЧЕЗ започва поредица срещи с представители на местните власти в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, активна и диалогична комуникация с местните власти на територията, където работи.

Кампанията стартира с дискусия в Областната администрация на област Перник, където регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал запозна представителите на шестте общини от областта с плановете и приоритетите на компанията. В рамките на кампанията предстоят срещи в областните центрове Кюстендил, Благоевград, Плевен, Ловеч, Враца, Монтана и Видин, както и в столицата.

„ЧЕЗ инвестира максималното в рамките на ограничените ресурси, с които разполага, за  подобряване на услугите и качеството на електрозахранването. Поддържането на стабилни и коректни отношения с общините, които обслужваме, е една от сигурните стъпки към постигането на дълготрайни резултати в тази насока“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

„През 2015 г. в реконструкция и обновяване на съоръженията по мрежата в област Перник вложихме 800 хиляди лева. Реализацията на тези проекти ни позволи да подобрим електрозахранването на жителите в областта“, каза Петър Холаковски, директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

От стъпването си на българския пазар преди 11 години ЧЕЗ е инвестирала близо 943 млн. лева в модернизиране и разширяване на мрежите, в подобряване на обслужването и в производство. Отделно 1.6 млрд. лева са постъпили в бюджета под формата на данъци, преки инвестиции и дивиденти, което превръща ЧЕЗ в един от най-големите участници в българската енергетика.

Само в електроразпределителната мрежа са инвестирани близо 845 млн. лева. С тези средства е подменена над една трета от електроразпределителната мрежа в Западна България, присъединени са над 70 000 потребители, а загубите по мрежата са намалени наполовина.

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail:communications@cez.bg