ЧЕЗ Трейд продава зелена енергия на най-големия дилър на Toyota в България

„ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД, най-големият търговец на електрическа енергия на свободния пазар в България, продава изцяло зелена енергия на най-големия дилър на Toyota в България - „ТМ Ауто“ ЕООД. Удостоверението за това бе връчено по време на церемония на 24 октомври на управителя на „ТМ Ауто“ Райчо Игнатов от Жельо Пенчев, който е мениджър ключови клиенти за град София на ЧЕЗ Трейд.

„Доверието на „ТМ Ауто“ е признание и отговорност за нас. Участието на водеща компания в автомобилния бранш в най-голямата балансираща група на ЧЕЗ Трейд в България ще й позволи да получи възможно най-доброто съотношение на енергия, произведена от различни възобновяеми източници“, каза Жельо Пенчев при връчването на удостоверението

„Вярваме, че сътрудничеството с нашия доставчик на електрическа енергия - "ЧЕЗ Трейд България" ЕАД, ще надгради усилията на Toyota, чиито хибридни автомобили в светобен мащаб след 2020 г. се очаква да минат 50% от всички продавани автомобили. Убедени сме, че ще продължим развитието си като устойчива „зелена компания“, заяви Райчо Игнатов, управител на „ТМ Ауто“ ЕООД – комплекс Изток.

Сертификатът се базира на Гаранции за произход, издадени от EECS – European Energy Certificate System. Той гарантира, че 100% от енергията, използвана от дилъра на Toyota, е произведена от възобновяеми източници.

"ЧЕЗ Трейд България" ЕАД е водещ доставчик на електроенергия за индустрията и бизнеса. Дружеството има 15 години опит на свободния пазар, като е доставило 27 тераватчаса електроенергия и е реализирала 2,5 млрд. лева общи приходи от продажби. "ТМ Ауто" ЕООД е една от най-големите фирми в автомобилния бранш в България, както и най-големият дилър на Toyota. „ТМ Ауто“ предлага на своите клиенти продажба на нови и употребявани автомобили от марките Toyota и Lexus, висококачествен сервиз и застрахователни услуги.