По случай 40 годишния юбилей ТЕЦ „ВАРНА” отвори врати за енергетиците - ветерани

Вчера, 27 август, ТЕЦ „Варна” отвори врати за свои бивши служители. Събитието бе част от честванията по случай 40 годишния юбилей на централата. Тя бе посетена от близо 100души, всички ангажирани със строежа и дългогодишната експлоатация на втората по големина топлоелектрическа централата на Балканите.

„За нас е чест да посрещнем всички вас, които сте посветили една голяма част от живота си на ТЕЦ „Варна”. Високо ценим вашия упорит и дългогодишен труд, защото той е в основата на високите професионални стандарти, които ние следваме днес”, каза г-н Минчев, изпълнителен директор на ТЕЦ „Варна” при посрещането на енергетиците.

По време на посещението си енергетиците-ветерани направиха кратка обиколка на централата, посетиха машинна и командна зала, както и бившите си работни места и се срещнаха с колегите им, които сега работят тук.

По случай 40 годишнината на ТЕЦ„Варна”в централата бе подредена и символична изложба от снимки и предмети, свързани с нейното минало. Някои от по-интересните предмети, които привлякоха вниманието на гостите бяха бутилката шампанско, която дежурната смяна е гръмнала при пуска на 4 блок; кибритът, с който е запален за първи път шести блок на централата; стихотворение посветено на ТЕЦ Варна; символичен ключ от младежкия клуб; множество грамоти, награди, почетни медали и поздравителни адреси, които колективът на ТЕЦ „Варна” е получавал през годините за постигнати високи производствени и професионални успехи.

Енергетиците-ветерани споделиха, че винаги са били горди с факта, че са работили за ТЕЦ „Варна” и че за тях инициативата на ръководството да ги покани отново в централата е изключително вълнуваща.

PR