70% ръст на инвестициите на ЧЕЗ Разпределение в Кюстендил през 2017 година

Ръководството на ЧЕЗ се срещна с местните власти в областта

Ръководството на компаниите на ЧЕЗ Груп в България проведе среща с кметове на общини и техни представители от област Кюстендил. Събитието се проведе в сградата на областната администрация на Кюстендил. По време на срещата бяха представени плановете и приоритетите на компанията, възможностите за развитие на електроенергийната инфраструктура и реализирани конкретни реализирани проекти в областта, с които се подобрява качеството на електрозахранването в района. 

 „За 2017 г. предвидените инвестициите на ЧЕЗ Разпределение са увеличени с близо 70% в сравнение с предходната година.  Реализацията на нови проекти за 2.2 милиона лева в региона ще подобри качеството на доставките за клиентите на ЧЕЗ в областта. В допълнение, ще бъдат изкупени всички съоръжения, за които се представят необходимите документи“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

„Автоматизирането на мрежата, чрез която планинската част на електропровода над село Слокощица ще се изключва дистанционно при възникване на аварии, е един от най-значимите ни последни проекти в област Кюстендил, заради новия технологичен подход към управление на мрежата. При нарушения на електрозахранването в резултат на лоши метеорологични условия  то ще бъде  възстановено в рамките на минути и няма да е необходимо да се изчаква обход на дългия планински електропровод и отстраняване на повредите. Стойността на инвестицията тук е 124 хил. лв. Работата по трасето продължава с подмяна на стълбове и изолация. Друга важна инвестиция в областта е осигуряването на резервно електрозахранване за община Трекляно. Вложените средства са в размер на 64 хил. лв.“, каза Петър Холаковски, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ провежда поредица от срещи с представители на местните власти в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, активна и диалогична комуникация на компанията с местните власти на територията, която обслужва.

 

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail: communications@cez.bg