Незаконна сеч остави 11 000 клиенти на ЧЕЗ Разпределение в Подгорието без ток в почивния 02 януари

Кражба на меден проводник вчера прекъсна електрозахранването в с. Гаганица, община Берковица

  Незаконна сеч прекъсна електрозахранването на селата в Подгорския район в община Петрич в почивния 2 януари. В резултат на престъпните дейности в района на с. Самуилово бяха скъсани проводници, собственост на ЧЕЗ Разпределение България. Без ток в студения неработен ден в продължение за часове останаха клиенти в селата Беласица, Габрене, Камена, Ключ, Самуилово, Скрът и Яворица. Стойността на нанесените щети възлизат на 5000 лв. Компанията  работи усилено за по-бързото остраняване на повредите и информира местните власти и органите на реда за незаконната сеч.

2 дни по-късно, на 4 януари, вследствие на кражба, без електрозахранване останаха жители на село Гаганица, община Берковица. Неизвестни лица откраднаха около 300 кг меден проводник. Екипи на ЧЕЗ работиха до пълното възстановяване на нанесените щети.

„Голяма част от авариите на територията, обслужвана от ЧЕЗ, са в резултат на намеса на трета страна – кражби, незаконно рязане на дървета или скъсани кабели вследствие на несъобразени изкопни дейности на строителни фирми. Остраняваме повредите по най-бързия възможен начин, но спокойствието на хората няма как да бъде компенсирано, особено в студеното време и по време на празници“, каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.