ЧЕЗ Разпределение удвоява дежурните екипи във връзка с очакваните ниски температури

Компанията  призовава клиентите за разумно използване на електроенергията с цел избягване на претоварванe на мрежата

 ЧЕЗ Разпределение удвоява дежурните екипи на обслужваната от дружеството територия в Западна България в края на седмицата, когато се очакват снеговалежи и значително понижаване на температурите до -20 градуса.

„Създали сме необходимата организация за посрещане на студовете. На разположение ще бъдат 110 аварийни екипа, снабдени с необходимата екипировка за работа при тежки условия, за да може да реагираме максимално бързо при възникване на евентуални аварии“, каза Виктор Станчев, главен оперативен  директор на ЧЕЗ Разпределение.

В резултат на застудяването се очаква увеличаване на товарите по мрежата, което може да създаде опасност от аварийни прекъсвания на електрозахранването, особено в районите, където клиентите използват електрическа енергия, като основно средство за отопление. Компанията призовава клиентите в студените дни да използват разумно отоплителните уреди, за да не се стига до претоварване на мрежата и да не се смущава техният уют. Конкретни съвети за ефективно и разумно използване на електроенергията може да бъдат намерени на сайта на ЧЕЗ в секцията „Енергийна ефективност“.

На разположение на клиентите е онлайн функцията на сайта на ЧЕЗ Разпределение България „Аварии, текущи ремонти и планирани прекъсвания“, където и през мобилен телефон или таблет на адрес cez-rp.bg, могат да получат информация в реално време за прекъсванията на електрозахранването, както и очакваното време за неговото възстановяване. Клиентите на ЧЕЗ могат да получат допълнителна информация и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail: communications@cez.bg