Незаконна сеч остави три села без ток

Несъобразени изкопни дейности бяха причината вчера части от центъра на столицата и ж. к. „Гео Милев“ да бъдат без електрозахранване

 

Фирма скъса кабел на ЧЕЗ Разпределение България в София при извършване на изкопни дейности в 07:21 ч. в неделя сутринта. За 2 часа без електрозахранване останаха 795 домакинства и бизнес клиенти в центъра и ж. к. „Гео Милев“. Това е десети скъсан кабел на ЧЕЗ от строителни фирми от началото на месеца. Освен, че създава неудобства за гражданите, повреждането на кабели на ЧЕЗ от други фирми причинява непредвидени разходи за отстраняване на щетите и отклонява ресурси, които биха могли да се използват са подобряване на услугата.

Незаконна сеч стана причина за прекъсване на електрозахранването в петък в селата Белимел, Горна Ковачица и Челоустница в Област Монтана. Паднало дърво скъса проводник на ЧЕЗ и остави без ток 688 домакинства за 2 часа.

Аварийните екипи на ЧЕЗ реагираха бързо при локализиране и отстраняване на повредите, но дори и краткотрайното прекъсване на електрозахранването създава дискомфорт и нарушава нормалният ритъм на живот и работа на нашите клиенти.

С цел осигуряване на спокойствието на българските граждани ЧЕЗ призовава стриктно да се спазват съгласувателните процедури. Компаниите, които извършват строителни и ремонтни дейности, могат да подават съобщения за предстоящи изкопни работи поне една седмица предварително на факс 02/92 92 551, на имейл адрес zaklienta@cez.bg, както и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail: communications@cez.bg