Строителни фирми скъсаха кабели на ЧЕЗ и оставиха 5300 клиенти без ток

6-ти пореден ден се нарушава спокойствието на хората заради външна намеса

Фирма скъса кабел на ЧЕЗ Разпределение България при извършване на изкопни дейности в 7:34 тази сутрин. 381 клиенти в Банско в момента са без ток. Екипи на ЧЕЗ работят за отстраняване на повредите и ще възстановят електрозахранването в максимално кратки срокове.

Вчера два кабела на ЧЕЗ бяха скъсани от строителни фирми и оставиха близо 5 хиляди домакинства без ток. В интервала между 13:30 и 14:30 ч. прекъсна електрозахранването на 3505 клиенти в Перник, Драгичево и Рударци вследствие на изкопни дейности и скъсан кабел на ЧЕЗ. Същото се случи и за 1401 домакинства в гр. Бухово между 13:40 и 15:00 ч. Екипите на ЧЕЗ реагираха незабавно на подадените сигнали.

„Прекъсването на електрозахранването заради несъобразени дейности на строителни фирми се превърна ежедневие. Това е шести пореден ден, в който наши клиенти остават без ток, нарушава се нормалният им ритъм на живот, тяхната работа и спокойствие, заради нарушаване на целостта на наши съоръжения от трети страни. Ние ще продължим да информираме обществеността защо спира токът“, каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ призовава за стриктно съгласуване на изкопните дейности и съобразяване с изискванията на дружеството.