Клошари прекъснаха електрозахранването на 2332 клиенти на ЧЕЗ

Екипи на компанията работят за отстраняване на повредата

 Клошари проникнаха с взлом в трафопост, собственост на ЧЕЗ Разпределение България,  и предизвикаха пожар в съоръжението. В резултат 2332 клиенти на компанията в столичните квартали „Св. Троица“ и „Фондови жилища“ останаха без електрозахранване за 30 минути. Екипите на ЧЕЗ все още работят по възстановяване на електроподаването на още 290 домакинства.

„Инцидентът се случи днес, 5 юли, към 14 ч. Пожарът беше потушен от колегите от „Пожарна безопасност и защита на населението“. Веднага след това екипите ни започнаха да работят по отстраняване на щетите и възстановяване на електрозахранването на засегнатите клиенти. Работата продължава и в момента, ще върнем спокойствието на хората възможно най-бързо“, каза „Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

През 2015 г. ЧЕЗ регистрира 183 броя прекъсвания за общо 33 600 клиенти в продължение на 3750 часа вследствие на посегателства над мрежата на компанията. В резултат на това ЧЕЗ Разпределение България инвестира с  3,2 млн. лева по-малко в подобряване и развитие на мрежата и услугите.