ЧЕЗ влага 2 млн. лева в реконструкция на електрическата мрежа в София област

Ръководството на компанията запозна местните власти с инвестиционните планове и приоритетите на дружеството

 

Ръководството на ЧЕЗ се срещна с общински кметове и техни представители на територията на София област. Домакин на срещата беше Росица Иванова, управител на София област. Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал запозна местните власти с приоритетите на компанията. Сред обсъдените теми бяха развитието на инфраструктурата, както и възможностите за ограничаване на прекъсванията на електрозахранването в резултат на нерегламентирани присъединявания към електроразпределителната мрежа. С цел оптимално реализиране на инвестиционните планове, мениджърите на ЧЕЗ призоваха местните власти своевременно да съгласуват проекти с тези на компанията.

Изпълнителният директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД Петър Холаковски, заяви, че през изминалата година компанията е вложила в София област 4,5 млн. лева. В реконструкция и обновяване на съоръженията са инвестирани 1.6 млн. лева, а за присъединяване на нови клиенти са изразходвани над 1.3 млн. лева и са построени 23 мегавата нов капацитет. В София област през миналата година са изкупени съоръжения, построени от трети страни, на стойност 1.6 млн. лева. Близо 102 000 лева са били изразходвани за възстановяване на щети от кражби на енергийни съоръжения, отчете Петър Холаковски.

Поредицата от срещи на ръководството на ЧЕЗ с представители на местните власти в Западна България ще завърши с дискусии в областните центрове Монтана и Ловеч. Събитията са част от политиката на компанията за открита, активна и диалогична комуникация с местните власти на територията, която обслужва. Представителите на ЧЕЗ вече се срещнаха с кметовете от областите Перник, Кюстендил, Благоевград, София, Видин, Плевен и Враца.

От стъпването си на българския пазар преди 11 години ЧЕЗ е инвестирала близо 943 млн. лева в модернизиране и разширяване на мрежите, в подобряване на обслужването и в производство. Отделно 1.6 млрд. лева са постъпили в бюджета под формата на данъци, преки инвестиции и дивиденти, което превръща ЧЕЗ в един от най-големите участници в българската енергетика.