Към 16 ч. всички селища в Западна България са с нормално електрозахранване

През целия ден няма прекъсвания на електрозахранването на ГКПП „Кулата“, „Златарево“ и „Гюешево“

Към 16 ч. в първия работен ден на 2016 г. всички селища в Западна България са с нормално електрозахранване. Дежурни са 50 аварийни екипа на ЧЕЗ, като при необходимост компанията може да мобилизира до 400 екипа с цел по-бърза реакция и отстраняване на евентуални повреди.

Не е прекъсвало нормалното електрозахранване на гранични пунктове „Златарево“, „Кулата“ и „Гюешево“. Извършвани са възстановителни дейности единствено на пункт „Станке Лисичково“, където се използват UPS-и и работата не е смущавана.

„Обстановката в Западна България е спокойна. На обслужваната от нас територия само два трафопоста чужда собственост в област Благоевград са без електрозахранване. Въпреки това ние съдействаме с каквото е необходимо за отстраняване на техните повреди. Удобствата на нашите клиенти са от първостепенно значение за нас и сме готови да реагираме по най-бързия възможен начин, ако лошото време предизвика смущения в електрозахранването“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Клиентите на ЧЕЗ могат да подават сигнали и да получават информация във връзка с прекъсвания на електрозахранването на денонощната информационна линия   0700 10 010 , чрез автоматичното меню за аварии 3. Информация за планираните и непланирани прекъсвания е налична и през мобилен телефон на сайта на компанията m.cez.bg.