Карел Крал е новият регионален мениджър на ЧЕЗ за България

Той поема поста  от Петър Докладал, който ще бъде регионален мениджър на ЧЕЗ в Турция

Карел Крал е новият регионален мениджър на ЧЕЗ за България. Той поема ръководството на „ЧЕЗ България“ ЕАД от 1 октомври 2015 г. на мястото на Петър Докладал, който оглавяваше компанията през последните 5 години. Петър Докладал заема поста регионален мениджър на  ЧЕЗ в Турция.

Карел Крал е роден е в Чехия през 1974 г. Завършил е икономически науки в университета в Пилзен, Чехия. В продължение на близо 20 години работи в сферата на финансовите консултации, телекомуникациите, информационните технологии и енергетиката. Започва кариерата си през 1996 г.  като финансов консултант в Deloitte Central Europe. През 1998 г. навлиза в телекомуникациите, където отговаря за различни аспекти на финансовия контрол. Работил е в редица международни компании в Румъния, Чехия, Словакия, Унгария и Албания. От 2009 г. той е част от управленския екип на ЧЕЗ Груп, като от януари 2013 г. е главен финансов директор на ЧЕЗ Груп в Румъния.

Тази година ЧЕЗ отбеляза 10 години работа в България. За това време компанията се утвърди като един от най-големите инвеститори в българската енергетика. Компанията е внесла над 2,5 млрд. лева в икономиката на страната.  От тях над 1,7 млрд. лева са постъпили в бюджета под формата на данъци, преки инвестиции и дивиденти, а  862 млн. лева са инвестирани в модернизиране и разширяване на мрежите, в подобряване на обслужването и в производство. Благодарение на тези вложения ЧЕЗ подмени една трета от електроразпределителната мрежа в Западна България, присъедини над 70 000 нови клиенти, направи реформа в обслужването и намали наполовина технологичните разходи, в резултат от което спести на потребителите в Западна България над 200 млн. лева.

Карел Крал - регионален мениджър на ЧЕЗ за България

 

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail:communications@cez.bg