Незаконна сеч остави без електрозахранване клиенти на ЧЕЗ от община Берковица

Компанията призовава за по-строги и ефективни наказателни мерки срещу посегателствата над съоръжения

Незаконна сеч остави без ток 2893  клиенти на ЧЕЗ в селата от община Берковица - с. Замфирово, с. Мездрея, с. Бокиловци, с. Боровци и с. Балювица. Дърво, паднало върху проводниците в неделя, 27 септември, предизвика авария на електропровод, който захранва 35 трафопоста в района. Екипите на ЧЕЗ отстраниха дървото и възстановиха нормалните доставки за голяма част от клиентите в 13:09 ч. До 15:22 ч. без електрозахранване бяха останали само три трафопоста в с. Балювица и с. Бокиловци.

„Реагирахме незабавно и създадохме необходимата организация да възстановим захранването по най-бързия начин въпреки усложнената обстановка в резултат на дъждовете през уикенда. Случая с незаконната сеч край Берковица е пример как подобни безотговорни и престъпни действия ощетяват най-вече клиентите и нарушават техния уют“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение. 

Посегателствата и злонамереното увреждане на съоръжения от електроразпределителната мрежа са проблем с обществена значимост. Освен, че причиняват прекъсвания на захранването, чести аварии и повреди на електроуреди, може да застрашат човешкия живот. Въпреки безспорните материални и нематериални щети, които нанасят, подобни престъпления често остават ненаказани. Затова ЧЕЗ призовава за по-строги и ефективни наказателни мерки срещу незаконните посегателства и увреждания на електроенергийни съоръжения.

Сигнали за посегателства и повреди по съоръженията, стопанисвани от ЧЕЗ, може да бъдат подавани на имейл адрес zaklienta@cez.bg, в центровете за обслужване на клиенти и на денонощната информационна линия на дружеството 0700 10 010.

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail:communications@cez.bg