Строителни дейности са причината за прекъсване на електрозахранването в Центъра на София

ЧЕЗ призовава за стриктно съгласуване на изкопно-ремонтните работи

Ремонтни дейности на строителна фирма са причината за прекъсване на електрозахранването в центъра на София тази сутрин. Без електрозахранване за  2 часа останаха клиентите на ЧЕЗ в района на бул. Патриах Евтимий, бул. Витоша, ул. Хан Аспарух и ул. Неофит Рилски. Служители на компанията реагираха незабавно и отстраниха повредата във възможно най-кратък срок.

Общо над 109 часа  82 хиляди столичани са били без ток в резултат на несъобразени строителни дейности през периода 13 юли  - 13 август, показва статистиката на ЧЕЗ Разпределение. В рамките на месец изкопни работи са били причина за скъсване на 42 броя кабела средно напрежение и настъпването на 62 аварии в София и околностите.

ЧЕЗ Разпределение призовава фирмите да спазват нормативно определените процедури за съгласуване на изкопно–ремонти работи. По този начин ще се предотвратят аварии, водещи до неудобства за клиентите, жителите и фирмите в София, до нарушаване на уличния трафик и нормалното функциониране на столицата.  Фирмите, които извършват строителни дейности, могат да се свържат с ЧЕЗ по факс 02/920 19 74, денонощната телефонна линия 0700 100 10, на имейл на адрес  zaklienta@cez.bg или през центровете за обслужване на клиенти.