Над 50 аварийни екипа на ЧЕЗ са в постоянна готовност за реакция в Западна България

Компанията е създала необходимата организацияза отстраняване на авариите, причинени от проливните дъждове

ЧЕЗ предприе необходимите мерки, за да гарантира сигурността на електрозахранването във връзка с проливните дъждове и гръмотевични бури в части на Западна Българияпрез последните дни. В постоянна готовност за реакция са над 50 аварийни екипа на обслужваната от ЧЕЗ територия, като при необходимост можедабъдат осигурени допълнителни екипи. Общо 20 екипа отговарят за отстраняването на аварии в София, а други 32 са мобилизирани в София област и Плевенска област. Всички те са оборудвани с необходимите материали, инструменти, високо проходими автомобили и специализирани транспортни средства.

Към обяд на 27 септември аварийната обстановка за цялата  територия обслужвана от „ЧЕЗ Разпределение България“ е нормална. Аварийните екипи на компанията работят по отстраняването на авариите в района на с. Клисура, в района на гр. София, селата Бокиловци, Боровци, Замфирово и Мездрея в района на община Берковица и селата Септемврийци и Бъзовец в района на община Вълчедръм.

„Екипите ни няма да спрат да работят, докато не върнат светлината и уюта в домовете на всички наши клиенти”,увери Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане” на ЧЕЗ Разпределение България.

За допълнителна информация и в случай на възникнали аварии клиентите на компанията могат да се обръщат към ЧЕЗ на денонощната информационна линия 0700 10 010.

 

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail:communications@cez.bg