ЧЕЗ стартира обекти на стойност над 210 хиляди лева в Благоевград през август

На територията на Западна България започва изпълнението на 25 обекта, в които ще бъдат вложени 917 хиляди лева

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД стартира в Благоевград през август обекти на стойност над 210 хиляди лева, които ще осигурят електрозахранване на близо 500 потребители. Започва изграждането на нов трафопост, който ще захрани 4  жилищни блока с около 300 обитатели. В проекта, който ще бъде завършен през ноември, компанията инвестира 179 хиляди лева. Освен това ЧЕЗ започва реализацията на договори за присъединяване на нови клиенти в Благоевград, които ще струват на компанията 53 хиляди лева и ще осигурят електрозахранване на около 200 жители на областния град.

През август „ЧЕЗ Разпределение България“ АД стартира общо 25 инвестиционни обекта на територията на Западна България, в които ще вложи 917 хиляди лева. Сред по-големите от тях е реконструкцията на въздушна мрежа ниско напрежение в гр. Априлци, Ловешка област, с изнасяне на електромерни табла на границата на собственост. Проектът ще подобри електрозахранването на приблизително 200 потребители. В него ЧЕЗ инвестира близо 150 хиляди лева.

„Август е един от месеци на активни строителни и ремонтни дейности по мрежата. Стартираме нови обекти, правим профилактика на съоръженията, с цел да подобрим сигурността на електрозахранването. Тези дейности обаче налагат временни прекъсвания, за да можем да обезопасим мрежата и да позволим на колегите да работят безопасно“, каза Димо Петров, директор „Реализация на инвестициите“, „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

За последните десет години ЧЕЗ е инвестирала 862 млн. лв. в модернизиране и разширяване на мрежите и в подобряване на обслужването. Благодарение на тези инвестиции компанията подмени една трета от мрежата, присъедини над 90 хиляди стопански и битови потребители и понижи технологичните загуби от 17,06% през 2005 г. до 11,59%, спестявайки на потребителите в Западна България над 200 млн. лева за изминалото десетилетие.

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail:communications@cez.bg