37-годишен мъж е загинал при опит за нерегламентирано присъединяване към електроразпределителната мрежа

Това а е петият смъртен случай в резултат на посегателства над съоръжения на ЧЕЗ от м. април до момента

Мъж на 37 години от врачанското село Галиче, община Бяла Слатина, загина слeд посегателство над мрежата на ЧЕЗ. Инцидентът е станал на 16 юли в 17.40 часа, съобщиха от МВР-Враца. След оглед и разпит на свидетели от полицията е установено, че той е пострадал от токов удар при опит за незаконно присъединяване на жилището към електроразпределителната мрежа.

От месец април до момента това е петият смъртен случай в резултат на посегателства и кражби от съоръжения на ЧЕЗ. През юни двама души загинаха в с. Крушовица, община Мизия, а през други двама души намериха смъртта си в столичния квартал „Младост“ и в село Гуцал, Самоков.

Кражбите на електроенергия и посегателствата над съоръжения на ЧЕЗ застрашават не само живота и здравето на преките извършители, но създават опасности и за другите граждани и нарушават сигурността на електроснабдяването за населението и бизнеса. ЧЕЗ Разпределение България използва различни технически решения за опазване на човешкия живот и целостта на мрежата и призовава за строги мерки срещу извършителите на подобни деяния.

Пресцентър на ЧЕЗ България