ЧЕЗ насърчава децата да четат книги през лятото

За трета година компанията подпомага инициативата „Забавното лятно четене“

За трета поредна година ЧЕЗ подкрепя „Забавното лятно четене“. Целта на кампанията, която започна през май и ще продължи до септември, е да насърчи децата да четат книги през лятната ваканция.

„Ние сме технологична компания, но с радост подкрепяме тази инициатива. Убедени сме, че  без книги не бихме могли да създаваме едно по-добро бъдеще. Пожелавам на всички деца много приятни емоции в приказния свят на книгите“, каза Мария Дойчинова, ръководител „ПР и комуникации“ в ЧЕЗ България.

Всяко дете от първи до седми клас може да се включи в кампанията, като попълни онлайн читателски дневник. На децата са предоставени списъци с книги със задължителната литература от първи до седми клас, както и препоръчани книги. За да е сигурно, че са прочели книгата, когато я маркират в читателския дневник, те трябва да отговорят на въпрос, свързан със съдържанието.

Кампанията се организира от портала Az-deteto.bg с институционалното партньорство на Министерство на образованието и науката, Българската библиотечно-информационна асоциация, Фондация „Глобални библиотеки – България“, UNICEF, „Заедно в час“, издателство „Ентусиаст“ и книжарници „Сиела“.

От старта на инициативата през 2011 година досега, в нея са участвали над 10 000 деца, а прочетените книги са над 40 000.