ЧЕЗ подреди фото изложба на Моста на влюбените до НДК

58 фото пана от конкурса на ЧЕЗ „Не позволявайте дърветата да станат дървесина“ представят опазването на природата като лична и обществено значима кауза

От 9 до 23 юни жителите и гостите на София ще могат да видят фото изложбата на ЧЕЗ, подредена на Моста на влюбените до Националния дворец на културата. Върху паната са изложени 58 фотографии, участвали в проведения през май фотоконкурс на ЧЕЗ „Не позволявайте дърветата да станат дървесина“. Журито на конкурса подбра 28 фотоса, които да участват в изложбата, а публиката – останалите 30.

Над 800 снимки, получени след старта на инициативата на 30 април, се бориха за гласовете на журито и публиката. Изпратилите за участие в конкурса фотографии са от над 50 населени места на територията на България. Само за един месец бяха регистрирани над 85 000 посещения в сайта www.moitesnimki.bg.

Над 34 000 гласуващи определиха победителите в надпреварата за фотография, която отразява отношението на автора към опазването на природата като лична и обществено значима кауза – първо място за Пламен Захариев и второ място за Десислава Игнатова /и двамата от София/. Жури в съставВера Гоцева – фотограф и главен редактор са сп. „ФОТОмания“, Вихрен Георгиев – създател и фотограф на „People of Sofia“ и Велина Шишкова – графичен дизайнер в „ЧЕЗ Електро България“ АД, също определи своите победители – първо място Аксения Янева от Микрево и второ място – Александра Кочеткова от София.

Трима от гласувалите в конкурса на ЧЕЗ спечелиха професионални, огледално-рефлексни /DSLR/фотоапарати – Пенка Филева, Ваня Винчева и Божидар Дедов.

Инициативата „Не позволявайте дърветата да станат дървесина“ е част от програмата „10 години ЧЕЗ в България“, която през 2015 г., в духа на  прилаганата от компанията дългосрочна стратегия за корпоративна и социалната отговорност, предвижда иницииране и подкрепа на кампании, свързани с  грижата за околната среда, енергийната ефективност, развитието на млади таланти от различни сфери, подобряване на градската среда.

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail:communications@cez.bg