ЧЕЗ обяви победителите във фотоконкурса „Не позволявайте дърветата да станат дървесина“

Журито и гласувалите избраха снимки за 58 фото табла, които ще бъдат включени в изложба на „Моста на влюбените“ до НДК от 9 до 23 юни

ЧЕЗ обяви победителите сред участвалите и гласувалите във фотоконкурса на компанията „Не позволявайте дърветата да станат дървесина“. Над 800 снимки бяха получени след старта на инициативата на 30 април, а над 350 се бориха за гласовете на журито и публиката. Само за един месец бяха регистрирани 85 000 посещения в платформата www.moitesnimki.bg.

Над 34 000 гласуващи определиха победителите в надпреварата за фотография, която отразява отношението на автора към опазването на природата като лична и обществено значима кауза. Жури в състав Вера Гоцева – фотограф и главен редактор на сп. „ФОТОмания“, Вихрен Георгиев – създател и фотограф на „People of Sofia“ и Велина Шишкова – графичен дизайнер в „ЧЕЗ Електро България“ АД, също оцени получените фотоси и определи своите победители.

Пламен Захариев от София получи най-много харесвания за снимката си, публикувана в сайта на конкурса и така спечели първото място на публиката с награда от ЧЕЗ - ваучер за фототехника в размер на 500 лв. Същата награда от компанията ще получи и Аксения Янева от с. Микрево, Община Струмяни, Област Благоевград, спечелила първото място в класацията на журито. Десислава Игнатова и Александра Кочеткова – и двете от София, спечелиха вторите места в класациите, съответно на публика и жури. Те ще получат ваучери за фототехника за по 250 лв.

Трима от гласувалите в конкурса на ЧЕЗ спечелиха професионални, огледално-рефлексни /DSLR/ фотоапарати – Пенка Филева, Ваня Винчева и Божидар Дедов.

Инициативата „Не позволявайте дърветата да станат дървесина“ е част от програмата „10 години ЧЕЗ в България“. Тя е продължение на прилаганата от компанията дългосрочна стратегия за корпоративна и социална отговорност.

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail: communications@cez.bg

Фотографията на Пламен Захариев, получила най-много харесвания на сайта, Първо място на публиката

Фотографията на Аксения Янева, Първо място в класацията на журито

Фотографията на Десислава Игнатова, Второ място в класацията на публиката

Фотографията на Александра Кочеткова, Второ място в класацията на журито