Над 500 доброволци на ЧЕЗ почистиха близо 400 съоръжения в Западна България

Доброволческата акция е част от корпоративната социална отговорност на компанията

Над 500 служители на ЧЕЗ се включиха на 23.05.2015 г. в доброволческата  акция за почистване на електрически съоръжения. Инициативата се проведе в София, Плевен, Благоевград, Ловеч, Монтана, Видин, Враца, Кюстендил, Перник, Гоце Делчев, Левски, Гулянци и Петрич. Доброволците отстраниха обяви и плакати, почистиха и боядисаха около 270 разпределителни касети, 120 електромерни табла и 8 трафопоста.

„Целта на доброволческата акция е да направим нашите градове по-красиви и уютни. Вярваме, че можем да увлечем и други хора с ентусиазма и желанието си. Надяваме се да ги насърчим да пазят и допълнително да развиват градското пространство", каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

Компаниите от групата на ЧЕЗ в България прилагат дългосрочна стратегия за корпоративна социална отговорност. Създаден бе проект „Инвестираме в България” за подкрепа на регионите, в които оперира групата. ЧЕЗ поставя фокус върху енергийната ефективност, доброволческите инициативи, опазването на природните ресурси, развитието на младите таланти и подобряването на градската среда. От 2005 г. до момента компанията е реализирала повече от 90 обществено полезни инициативи на стойност над 700 000 лева.