Кражба на трансформаторно масло остави и жители на кв.Модерно предградие без електрозахранване

Това е второто за днес посегателство над съоръжения на компанията в Софийска община

Кражба на трансформаторно масло остави без ток клиенти на ЧЕЗ в кв. Модерно предградие, Софийска община тази сутрин. По същото време без електрозахранване, отново поради кражба на трансформаторно масло, придружена и с кражба на проводници, без електрозахранване останаха близо 450 клиенти на ЧЕЗ в Мировяне.

Без електрозахранване вмомента са около 300 клиенти на ЧЕЗ в кв. Модерно предградие по улиците „Връх Манчо“, „Майстор Манол“ и „Гургулят“. Служители на ЧЕЗ работят по възстановяване на електрозахранването в кв. Модерно предградие и ще направят всичко възможно до 16:00ч. аварията да бъде отстранена.

„Това е второто за днес посегателство на съоръжения на ЧЕЗ на територията на Софийска община и 51-ата кражба на наши съоръжения от началото на годината. Кражбите и вандализмът над енергийни съоръжения ощетяват крайните потребители, тъй като причиняват прекъсвания на захранването, чести аварии и повреждане на електроуреди, а все по-често застрашават човешкия живот и нормалното ежедневие на обществото“, каза Виктор Станчев, Директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Въпреки безспорните материални и нематериални щети, които нанасят, подобни престъпления често остават ненаказани. През последните години почти няма ефективни присъди за кражба и увреждане на енергийни съоръжения, което е причина ЧЕЗ да призовава за по-строги наказателни мерки. Заплахата за невинни хора, а не само за извършителите на престъпленията, води до необходимостта от третирането на посегателствата над инфраструктурни обекти като престъпления срещу националната сигурност.

Компанията напомня на своите клиенти, че могат да подават сигнали за посегателства над електроенергийни съоръжения на имейл адрес zaklienta@cez.bg, в Центровете за обслужване на клиенти и на денонощната информационна линия на дружеството 0700 10 010.

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail:communications@cez.bg