ЧЕЗ предоставя ученически стипендии за трета поредна година

Победителите в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ получават правото да кандидатстват с оценката от състезанието във висши учебни заведения

 

За трета поредна година ЧЕЗ предоставя стипендии на най-талантливите ученици от гимназии с технически и икономически профил. Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се провежда под патронажа на г-н Петър Докладал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България и е включен в Националния календар на ученическите състезания на Министерството на образованието и науката.

Конкурсът се проведе в три кръга сред ученици от направления „Електроенергетика“ и „Икономика“ в професионалните гимназии. Финалистите  бяха  наградени на официална церемония в Чешкия център.

Съгласно регламента на конкурса, победителитеот всяка една гимназия получават стипендия за втория срок на учебната 2014/2015 година. Учениците, спечелили от 1-во до 3-то място в направление „Електроенергетика“ получават правото да кандидатстват с оценката от конкурса в Колежа по електроника и енергетика към Техническия университет в София,  в Техническия университет в София и Минно-геоложкия университет. Спечелилият проект в направление „Икономика“ ще бъде реализиран с подкрепата на компанията.

Всички участници във финалния кръг получават право да участват в стажантските програми на ЧЕЗ.

„Енергийният сектор на България има нужда от интелигентни, амбициозни и талантливи специалисти, на които да предлага много и разнообразни предизвикателства и възможности. Чрез този конкурс се надяваме да стимулираме младите хора да развиват своя потенциал в България“ каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

ЧЕЗ създаде специална интернет страница www.stipendiant.com, на която учениците и преподавателите могат да се регистрират и намерят актуална информация за конкурса. Активна остава и фейсбук страницата на състезанието.