ЧЕЗ и Техническият Университет търсят заедно възможности за популяризиране на сектор „Енергетика“

Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, се срещна с академичното ръководство на Техническия университет в София.Целта на срещата беше да се обсъди съвместната дейност за популяризиране и подобряване на ефективността на сектор „Енергетика“.

По време на срещата ректорът на Техническия университет, проф. Георги Михов, приветства ръководството на компанията за готовността да предостави кариерно развитие на младите хора и предложи съвместно партньорство във връзка с европейски проекти и програми за интелигентен растеж.

„ЧЕЗ е социално отговорна компания и за нас е важно да подадем ръка на младите и талантливи хора, да им дадем възможност за професионално развитие в сферата на енергетиката. Винаги сме се стремили към партньорски взаимоотношения с институциите. Кооперираме своите усилия, според ресурса и възможностите си, за съвместно участие в европейски програми и инициативи, както и в научноизследователската дейност“, заяви Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

За последните 3 години общо 77 възпитаници на Техническия университет са били на стаж в различни звена и дирекции на ЧЕЗ, от които 33 са били назначени на постоянна работа след завършената практика. Приблизително 100 служители на ЧЕЗ от своя страна са повишили квалификациите си в магистърските програми на университета.