Обстановката на територията, обслужвана от ЧЕЗ, се нормализира

Аварийните екипи на компанията продължават усилена работа

 

Екипите на ЧЕЗ Разпределение България работят за остраняване на поредите в последните населени места, засегнати от тежката метеорологична обстановка.

Към 17 ч. броят на клиентите без електрозахранване е сведен до 6 хил. за цялата територия, обслужвана от компанията.

В Област Видин без ток в момента са 2 хил. клиенти и 6 населени места в община Видин. В София без електрозахранване са абонати единствено в с. Плана. В София област засегнати са клиенти само в община Самоков, като броят на населените места без ток беше сведен от 40 на 8. 2 хил. са клиентите без ток на територията на общината. В област Благоевград без електрозахранване са 6 населени места в община Якоруда и малка част от град Разлог.

Аварийните екипи работят усилено навсякъде и се очаква до края на деня електрозахранването да бъде възстановено. Възможно е  клиенти без електрозахранване да останат в община Якоруда, тъй като там снежната покривка е много дълбока, електропроводите достигат високо в планината, пътищата са непроходими и обстановката като цяло е изключително усложнена. Всичко това затруднява служителите на ЧЕЗ в придвижването и локализирането на авариралите участъци. Те ще направят всичко възможно да отстранят повредите във възможно най-кратки срокове.

Работата продължава и по отделни сигнали за повреди по въздушна мрежа ниско напрежение, причинени от счупени клони на дървета.

ЧЕЗ призовава клиентите, които имат възможност, да се възползват от предоставената опция за проверка на причината за прекъсване на електрозахранването и очакваното време за неговото възстановяване на m.cez.bg. през компютър, таблет и мобилен телефон.