Още 55 населени места с 28 000 клиенти са с възстановено електрозахранване

Екипите на ЧЕЗ отстраниха повреди в 146 населени места за 7 часа

Броят на селищата, в които аварийните екипи на ЧЕЗ Разпределение България възстановиха електрозахранването, нараснаха с 55 за последните три часа. С това населените места, в които служители на компанията остраниха повреди вследствие на тежката метеорологична обстановка, станаха 146 от 10:30 ч. тази сутрин. Екипите продължават да се борят с последствията от лошото време и работата ще продължи докато е необходимо.

В област Монтана броят на абонатите без електрозахранване беше сведен до 130. В района на София без електрозахранване са 2 хил. клиенти в с. Долни Пасарел и с. Герман.  В област Перник към настоящия момент с прекъснато електроподаване са 10 населени места и 2600 абонати. 25 селища са без електрозахранване в област Кюстендил. Засегнати са 4900 клиенти. В София област броят на абонатите без ток е 700, от 4 населени места. Екипите на ЧЕЗ работят по остраняване на повредите в 5 селища в област Благоевград. Без електрозахранване са 1260 клиенти.

„Колегите дават всичко от себе си, за да се справят колкото се може по-бързо с обстановката. Резултатите са налице, макар все още повредите да не са отстранени навсякъде. Разбираме неудобството на клиентите, но сме безсилни пред природата. Призовавам ги да разберат и нашите момчета, които не са спирали дори за вода и храна през тези два дни. Все пак това не са машини, това са хора – техни съграждани. Благодаря на всички, които ценят труда им и уверявам, че работата продължава изключително активно“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.