91 населени места на територията, обслужването от ЧЕЗ, вече са с възстановено електрозахранване

Екипите на компанията поетапно остраняват повредите вследствие на падналия мокър сняг и обледените съоръжения

91 населени места на територията, обслужвана от ЧЕЗ, са с възстановено електрозахранване. Силен вятър, паднал мокър сняг, обледявания по съоръженията, паднали дрървета и скъсани проводници са причините за прекъсване на електрозахранването в селища на територията на ЧЕЗ през уикенда. Компанията създаде необходимата организация, мобилизира 150 аварийни екипа и работи за остраняване на електрозахранването дори през нощта.

За района на град София електрозахранването е възстановено в с. Клисура, кв. Борово, кв. Красно село, с. Балша, с. Кътина, с. Доброславци. Продължава работата по отстраняване на повредите в с.Марчаево, кв.Владая, с. Горни Лозен, с.Долни Пасарел,  с. Суходол и с.Мало Бучино. 6 хил. са засегнатите клиенти към 15 ч.

В област Монтана броят на абонатите без електрозахранване беше сведен до 900. Екипите на ЧЕЗ възстановиха електрозахранването и в 20 селища от област Перник. Към настоящия момент в района без електрозахранване са около 40 населени места и 16000 клиенти. 20 са населените места с възстановено електроподаване и  в област Кюстендил. В момента без захранване са около 30  населени места и 12  хил. абонати. 26 селища бяха захранени с ток в София област. Към 15 ч. без електрозахранване около  14  населени места и 3 хил. клиенти. Екипите на ЧЕЗ остраниха повредите в 19 населени места от област Благоевград. Засегнати в момента са 6 населени места и 1400 абонати.

Работата няма да спира докато не бъде възстановено електрозахранването във всички населени места.  Ръководството на ЧЕЗ благодари на всички свои служители за положените усилия в тези тежки условия.