ЧЕЗ ще подкрепи три каузи, предложени от деца в конкурса“Моето приключение с ЧЕЗтър“

В общо 138 тематични рисунки участниците представиха своите идеи

 

ЧЕЗ определи победителите в първия конкурс за детска рисунка „Моето приключение с ЧЕЗтър“. ЧЕЗтър е основен герой на микросайта на компанията „Инвестираме в България“ /investiramevbulgaria.com/. Общо 138 рисунки бяха получени в конкурса, който стартира на 15 октомври и приключи на 30 ноември.

В конкурса ЧЕЗ предизвика фантазията на децата с темата „Искам ЧЕЗтър да помогне на…“. В своите рисунки участниците трябваше да опишат как виртуалният герой може да помогне на важна според тях кауза, а компанията се ангажира да подкрепи трите каузи, спечелили първа награда. В категория до 6 години е отличена Тайра Ридваева от София, която предлага в началните училища и предучилищните групи да се проведе образователна кампания за начините за пестене на електроенергия. В категория до 9 години печели Ния Младенова, която предлага ЧЕЗтър да помогне поддръжката и експлоатацията на енергийните съоръжения да става с грижа и отговорност към природата, птиците и животните.  Силвана Боянова от с. Долни Цибър, Област Монтана е отличена в категорията до 12 години. Тя би искала ЧЕЗтър да се грижи за природата като подкрепи енергийно ефективните технологии чрез навлизането на електромобилите в нашия живот.  Всички те ще получат от ЧЕЗ по един комплект „Енциклопедия на знанието“, настолен статив и скицник. Заелите второ и трето място в трите категории ще получат комплекти за рисуване.

„Благодарим на всички участници за изпратените рисунки и за ценните идеи. Изненадани сме от интереса, тъй като това не беше обикновен конкурс за детска рисунка, а за рисунка с кауза. Всички участници показаха забележително отговорно отношение към проблемите на обществото и към важните неща, които се нуждаят от подкрепа. Осъзнахме, че нашите деца са отговорни граждани и ние има какво да научим от тях“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Инициативата „Моето приключение с ЧЕЗтър“ е част от програмата на ЧЕЗ за корпоративна социална отговорност „Инвестираме в България“. Тази програма подпомага различни сфери на социалния и обществен живот в регионите, в които ЧЕЗ развива дейност, чрез спонсорство, дарения и доброволчески инициативи. По програмата компанията финансира реализацията на проекти в областта на енергийната ефективност, градската среда и природата, подкрепя млади таланти от различни сфери, осъществява доброволчески инициативи.

Подробна информация за социално отговорните проекти на ЧЕЗ, както и за спечелилите рисунки и каузи в конкурса „Моето приключение с ЧЕЗтър“ може да бъдат намерени на investiramevbulgaria.com, на корпоративния сайт www.cez.bg и във фейсбук страниците „We care“ и „За децата и енергията“.

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail: communications@cez.bg