Поредна кражба на кабел остави клиенти на ЧЕЗ без ток в ж.к. Надежда

Авариен екип на компанията работи за възстановяване на електрозахранването

  200 метра кабел беше откраднат рано тази сутрин в столичния ж.к. Надежда. Вследствие на посегатлеството без електрозахранване до момента е блок 272 в квартала. Кабелът е откраднат от тръбна мрежа в шахти под земята.

„Това е втората кражба на меден кабел в ж.к. Надежда в София само за последната седмица. Без електрозахранване вследствие на посегателството в момента са 299 клиенти на компанията. Мобилизирахме аварийна група веднага след като получихме сигнала и работим за отстраняване на повредите и полагане на нов кабел. Средствата, които ще вложим отклоняват ресурс, който в противен случай инвестираме в развитие на мрежата., каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ призовава за по-строг контрол чрез законодателни мерки и по-голяма обществена нетърпимост към този вид престъпления. Компанията призовава клиентите  да подават сигнали за злоупотреби на имейл адрес zaklienta@cez.bg, в Центровете за обслужване на клинети и на денонощната информационна линия на дружеството 0700 10 010 на цената на един градски разговор.