Кражба на трансформаторно масло остави клиенти на ЧЕЗ без ток в столичния кв. Люлин

От началото на годината до момента са източени 42 тона трансформаторно масло от съоръжения на компанията

Трансформаторно масло бе източено от работещ трансформатор на бул. „Захари Стоянов“ в столичния квартал Люлин вчера, 24 ноември. Вследствие на кражбата, клиенти на компанията  останаха без електрозахранване за повече от два часа в активното време между 17 и 20 часа.

„Успяхме да захраним клиентите от алтернативни места и да сведем до минимум времето, което са принудени да прекарат без ток, а работата по подмяна на повредения трансформатор продължава. Когато маслото се източи, трансформаторът аварира и не може да бъде ремонтиран, а трябва да се замени с нов“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Тези посегателства ощетяват и клиентите на ЧЕЗ. При подобни кражби е възможно да възникнат пожари и да пострадат невинни хора. Същевременно съоръжения от този тип струват между 15 и 20 хил. лв., средства , които в противен случаи биха могли да бъдат инвестирани за подобряване на мрежата и услугите.  А неудобствата за клиентите, които остават без електрозахранване, не може да бъде компенсирано.

ЧЕЗ призовава своите клиенти да подават сигнали за злоупотреби на имейл адрес zaklienta@cez.bg, в Центровете за обслужване на клиенти и на денонощната информационна линия на дружеството 0700 10 010, на цената на един градски разговор от цялата страна.