Служителите на ЧЕЗ почистиха електрически табла в 13 града

190 доброволци от компанията отстраниха обяви и предизборни плакати

 

Служители на ЧЕЗ организираха доброволческа акция за почистване на електрически съоръжения след проведените предсрочни парламентарни избори. Инициативата се проведе на 11 октомври в София, Плевен, Благоевград, Ловеч, Монтана, Видин, Враца, Кюстендил, Перник, Гоце Делчев, Левски, Гулянци и Петрич.  190 доброволци от ЧЕЗ отстраняваха обяви и предизборни плакати и боядисаха 154 ревизионни и 54 електромерни табла, 10 врати на трафопостове.

„Облагородяването на обществените пространства е една от каузите, които утвърдихме като част от дългосрочната си концепция за корпоративна социална отговорност. Вярваме, че можем да заразим хората с ентусиазма и желанието си да направим местата, където живеем, по-приятни и уютни. Надяваме се да ги насърчим да пазят и допълнително да развиват градското пространство”, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Инициативата за почистване на електрическите ревизионни табла е част от програмата на ЧЕЗ „Инвестираме в България”. В рамките на тази програма компанията подкрепя реализацията на проекти в областта на енергийната ефективност, градската среда и природата, развитието на млади таланти от различни сфери, подпомага доброволчески инициативи. Подробна информация за социално отговорните проекти и инициативи на ЧЕЗ може да бъде намерена на investiramevbulgaria.com.

Пресцентър на ЧЕЗ България

тел. 02/ 8958 369;

моб. 0884498636;

е-mail: communications@cez.bg