ЧЕЗ повишава сигурността на захранването по време на изборите

Компанията временно прекратява оперативните превключвания

ЧЕЗ предприема мерки за повишаване на сигурността на електрозахранването в Западна България във връзка с предстоящите избори. Служители на компанията извършват оглед на всички съоръжения, от които се захранват избирателните секции, и обектите, свързани с провеждането на изборите. Дружеството ще преустанови временно и планираните оперативни превключвания за периода от 08:00 ч. на 4 октомври до 08:00 ч. на 7 октомври.

 „Ще се постараем да подготвим съоръженията така, че изборният ден да протече максимално безпрепятствено и гражданите да упражнят безпроблемно своя вот. Установили сме контакт с местните власти и сме се ангажирали да реагираме незабавно при необходимост”, каза  Виктор Станчев , директор „Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ Разпределение България.

За непрекъснатостта на захранването на обслужваната от ЧЕЗ територия в изборния ден ще следят допълнителни 40 аварийни екипа, като 10 от тях са позиционирани в столицата. Изготвен е и план за допълнително ангажиране на персонал при евентуални по-тежки ситуации.