Извършва се ремонт на електропроводи на ЕСО, което налага изключване на две подстанции на ЧЕЗ в София

ЧЕЗ Разпределение е създала необходимата организация за намаляване на неудобствата за своите клиенти

 

Ремонт на кабел на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) налага изключване на електрозахранването на две софийски подстанции - „Младост“ и „Черни връх“, за период от една седмица от 06.09.2014 г. до 14.09.2014 г. “ЧЕЗ Разпределение България” АД е взела всички необходими технически мерки за осигуряване на резервно захранване на засегнатите райони.

По време на ремонта клиентите ще бъдат на едностранно захранване, поради което са възможни смущения в електроподаването в жк Дървеница, жк Дианабад, кв. Витоша, кв. Малинова долина, жк Младост 1 и 2 и кв. Студентски град (захранвани от подстанция Младост) и жк Младост 1А, 3 и 4, жк Дружба 2, кв. Горубляне, селата Бистрица, Железница, Герман, Плана, Панчарево, вилни зони Врана-Герман, Ярема, Косанин дол, Малинова долина, Симеоново-Драгалевци, парк Витоша (захранвани от подстанция „Черни връх“).

Аварийните екипи на ЧЕЗ са в пълна готовност за реакция. Компанията е създала необходимата организация за намаляване на неудобствата за клиентите и за максимално бързо възстановяване на електроподаването в случай на необходимост.

Програмата за изключването на двете подстанции е изготвена съвместно с представители на ЕСО и е съгласувана с Министерството на икономиката и енергетиката. Столична община, болниците и сградите с обществена значимост, които се намират на засегнатите територии, са уведомени за изключването на двете подстанции. Клиентите на ЧЕЗ могат да подават сигнали и да получават информация във връзка с прекъсвания на електрозахранването на денонощната информационна линия  0700 10 010, чрез автоматичното меню за аварии 3. Информация за планираните и непланирани прекъсвания е налична и на мобилната версия на сайта на компанията m.cez.bg.

 

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail: communications@cez.bg