Обилни валежи отново оставиха клиенти на ЧЕЗ без ток

Екипите на компанията правят опити да преминат през наводнените участъци

Вследствие на силните валежи е обявено бедствено положение в община Георги Дамяново, област Монтана. Без електрозахранване са около 3000 клиенти на компанията от всички населени места в общината. Придошлата река наводни трафопост в град Берковица и остави 300 абоната без ток.

Аварийни екипи на ЧЕЗ, съвместно с представители на Гражданска защита и Областната администрация, правят опити да преминат през наводнените участъци и да започнат ремонтни дейности. Служители на компанията ще работят без прекъсване докато не бъде възстановено нормалното електрозахранване в района.

175 обучени аварийни групи се грижат за сигурността на електроподаването в Западна България. Във връзка с прогнозите за продължаващи дъждове е осигурено мобилизирането на допълнителни аварийни екипи.

„В готовност сме да реагираме при всякакви условия. Колегите правят всичко необходимо и клиентите ценят техния труд. Специална благодарност получихме от кмета на Мизия за работата ни през миналия месец. Ще положим също толкова усилия и сега. Създали сме необходимата организация и работата няма да спира докато не се осигури спокойствието на хората“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.