Ремонт на електропроводи на ЕСО налага временно изключване на 2 подстанции в София

ЧЕЗ Разпределение осигурява захранване на клиентите си в засегнатите райони и е в готовност да реагира при необходимост

По искане на държавния Електроенергиен системен оператор (ЕСО) ще бъде изключено  захранването на подстанциите „Младост“ и „Черни връх“ в София за периода 6.09-14.09.2014 г.,  заради  ремонт на електропроводи 110 киловолта , собственост на ЕСО.

Тъй като по време на ремонта клиентите ще бъдат на едностранно захранване, са възможни смущения в електроподаването на територията на жк. Дървеница, жк. Дианабад, кв. Витоша, кв. Малинова долина, жк. Младост 1 и 2 и Студентски град (захранвани от подстанция Младост) и жк. Младост 1А, 3 и 4, жк. Дружба 2, кв. Горубляне, селата Бистрица, Железница, Герман, Плана, Панчарево, вилни зони Врана-Герман, Ярема, Косанин дол, Малинова долина, Симеоново-Драгалевци, парк Витоша (захранвани от подстанция „Черни връх“). “ЧЕЗ Разпределение България” предприема всички необходими технически мерки за осигуряване захранване на посочените райони. Столична община, болниците и сградите с обществена значимост са уведомени за предстоящия ремонт и изключването на двете подстанции.

„Надяваме се на разбирането, подкрепата и търпението от клиентите ни по време на извършващите се ремонтни дейности в подстанциите „Младост“ и „Черни връх“. Аварийните екипи на ЧЕЗ са в пълна готовност за реакция в случай на необходимост. Бих искал да уверя нашите клиенти, че при нужда ще предприемем всички възможни мерки за максимално бързо възстановяване на електроподаването“, каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

Програмата за предстоящото изключване на двете подстанции е изготвена съвместно с представители на ЕСО и е съгласувана с Министерството на икономиката и енергетиката.

Клиентите на ЧЕЗ могат да подават сигнали и да получават информация във връзка с прекъсвания на електрозахранването на денонощната информационна линия  0700 10 010, чрез автоматичното меню 3 за забелязани нередности и аварии.За София град, трябва да се избере бутон 3.1, а за други области от територията на дружеството - бутон 3.2. Информация за планираните и непланирани прекъсвания е налична и на мобилната версия на сайта на компанията m.cez.bg.

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail: communications@cez.bg