10.00 ч. Силни бури оставиха клиенти на ЧЕЗ без ток

Екипите на компанията работят усилено за възстановяване на електрозахранването

Лоши метеорологични условия станаха причина за прекъсване на електрозахранването на 31 хиляди клиенти на ЧЕЗ. Засегнати, вследствие на разразилите се бури, са селища в общините Видин, Борован, Бяла Слатина, Враца, Мездра, Роман, Бойчиновци, Ботевград, Костинброд и Своге, както и частично квартали в общините Кремиковци, Люлин и Овча купел в София.

„Безсилни сме пред природните стихии, но максимално бързо отстраняваме последствията от лошото време. Мога да уверя, че сме мобилизирали всички аварийни екипи и те вече усилено работят за възстановяване на електрозахранването. Ще се справим в ситуацията във възможно най-кратки срокове. Ще бъдем в готовност да реагираме при необходимост и през почивните дни.“, каза Виктор Станчев - Директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ припомня, че сигнали за прекъснато електрозахранване, могат да бъдат подавани на денонощната информационна линия 0700 10 010. Компанията препоръчва на клиентите в тези ситуации да използват автоматичното меню за аварии - "3", което ще ги информира по-бързо и ефективно в случай на аварийно прекъсване. Справка за планираните и непланирани прекъсвания може да бъде направена и на мобилната версия на сайта на компанията m.cez.bg.

Денонощна информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010

e-mail: zaklienta@cez.bg