ЧЕЗ преобрази центъра на Благоевград в пъстра галерия

Кампанията „Цветни улици“ превърна част от електрическите табла в картини


Централните улици на Благоевград вече са арена на изкуството и цветовете, след като над
20 ревизионни електрически табла в центъра на града бяха изрисувани по инициатива на ЧЕЗ. Автори на своеобразните картини са трима студенти в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Инициативата е част от проекта на ЧЕЗ „Цветни улици“, в рамките на която през 2011 - 2013 г. бяха разкрасени над 100 електрическа табла в София.

„Щастливи сме, че тази красива кампания прехвърли границите на София, за да пренесе духа на позитивните емоции и в Благоевград. Важна мотивация за нас да продължим проекта бе изключителното одобрение, което той срещна от страна на столичани и гостите на града. Вярваме, че облагородяването на градската среда може да насърчи хората да пазят и допълнително да развиват градското пространство“, каза Виктор Станчев, директор на дирекция „Експлоатация и поддържане” в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

Кампанията "Цветни улици" е част от програмата на ЧЕЗ „Инвестираме в България”, която е разработена в съответствие с дългосрочната социално отговорна политика на дружеството и има за цел да допринесе за развитието на важни сфери от социалния живот. Целта на проекта е да придаде по-артистичен, естетичен и уютен вид на градската среда, като в същото време съдейства за възпитаването на отговорно отношение към елементите й. ЧЕЗ планира да продължи да реализира подобни акции и в други градове в Западна България.

Повече информация за инициативата „Цветни улици“ може да бъде намерена на корпоративния сайт www.cez.bg или на микросайта на ЧЕЗ „Инвестираме в България" на адрес investiramevbulgaria.com.

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail: communications@cez.bg