Екипите на ЧЕЗ възстановяват електрозахранването след разразилата се буря

Мобилизирани са допълнителни аварийни групи в засегнатите места

Силна буря тази вечер в София и София област остави клиенти на ЧЕЗ без електрозахранване. Аварийните екипи на компанията започнаха веднага работа за възстановяване на повредените съоръжения. В момента без електричество са части от Банкя, Горна баня, Герман, в района на Подуяне, както и в с. Чавдар.

„Екипите ни ще работят без прекъсване до пълното възстановяване на електрозахранването на засегнатите клинети. Очакваме скоро повредите да бъдат отстранени. Изключение прави с. Чавдар – там ситуацията е доста сериозна поради съборени стълбове от преминали смерч и силна градушка. Реагирахме веднага и подготвяме цялостна организация, но предстои много работа и вероятно електрозахранването ще бъде възстановено утре. Извиняваме се на клиентите за причинените неудобства, но за съжаление всички сме безсилни пред природните стихии“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ припомня, че сигнали за прекъснато електрозахранване могат да бъдат подавани на денонощната информационна линия  0700 10 010. Компанията препоръчва на клиентите в тези ситуации да използват автоматичното меню за аварии 3, което ще ги информира по-бързо и ефективно в случай на аварийно прекъсване. Справка за планираните и непланирани прекъсвания може да бъде направена и на мобилната версия на сайта на компанията m.cez.bg.