ЧЕЗ дари монитор на Националната търговско-банкова гимназия в изпълнение на проекта на Ивиана Младенова за информационна система в училище

Компанията подкрепи  реализирането на нейния проект за информационна система в училище

Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, връчи LED монитор на Националната търговско-банкова гимназия, с което завърши изданието на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за учебната 2013/2014 година.

Проектът на тема „Какво ще направя за моето училище, ако разполагам с 1000 лв.“ на Ивиана Младенова от Националната търговско-банкова гимназия в София, която спечели първо място в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ в направление „Икономика“, ще бъде реализиран с помощта на ЧЕЗ. За целта беше закупен LEDмонитор,който ще бъде инсталиран на видно място в училището, като на него ще бъде излъчвана важна за учениците информация.

„Основното ни послание към вас, учениците, е, че вие имате реална възможност да развивате своя потенциал и в България. Бихме желали да покажем колко важни са за нас вашите познания, желание за развитие и креативност. Сектор енергетика предлага много и разнообразни предизвикателства“, заяви Докладал при връчването на наградата. 

Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ" стартира през 2012 г. Тогава в него се включиха пет гимназии от Плевен, Ловеч,  Кнежа, Кюстендил и Видин, а десетимата стипендианти вече са успешни студенти в Техническия университет, Колежа по енергетика и електроника, УННС и Софийския университет.

През учебната 2013/2014 г. конкурсът беше разширен, като за участие бяха поканени технически и икономически гимназии на територията на Западна България, която се обслужва от ЧЕЗ. Финалният кръг протече на 28.03.2014 година. Раздадени бяха стипендии на 12 ученици от шест технически гимназии и трима ученици от икономически гимназии, чиито проекти могат да бъдат видени на фейсбук страницата на конкурса..

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail: communications@cez.bg